Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Wednesday, March 2, 2011

Bibik??? eh ni bibik Malaysia nih!

Salam....

hye semua yang sudi membaca....
kahkah...perasan! cam la ada orang nak baca kannn...
sobsob.... anggaplah ni macam diary...
diary mane ada orang baca kan!
bebel je lah sorang-sorang....

eh kenapa tajuk bibik???
sebab....
emmmm...
aku pun seorang BIBIK!!
ye betollll....
errrr.....bila balik kluang aku memang jadik bibik....

maklumlah anak sulungkan...
kena masak tiap hari....
nanti kalau tak, mak aku bebel

"cuba la rajin sikit.....mak tengok anak dara orang len tuh...bile maknye balik siap hidang air, nah air mak.... ni tidak....mak balik anak-anak sume terbongkang...buat-buat tido"

cehhhh....sal terbongkang tuh dah memang hobi kami adek bradek buat2 tido bila mak balik keje...
xkesahlah nga tengok tb ke hape...
asal dengor mak balik jew....cepat2 berkejor masuk bilik...
pura2 tido gitu...eheheh

jadiknye sepanjang kat kluang tu ada lah aku masak2 nih....

masak nasi lemak sambal sotong

ikan patin masak lomak cili api

aku wat dadih perisa bluberi (alo instant punye jew)

ha ni patin masak lomak.....fuh memang masyukkkkk

lagi masyukkk bila adik2 puji sodap...wahahha...makin kembang aku!



ni plak bahan2 nak masak sayur....alah benda enteng aja.....

sape yang tak geti masak sayur kannn


tumis menumissss...sampai lada tu masak.....


then masuk air lesung........baru umpppphhhh!


ni la hasilnya!

then terajin la plak...so pas masak for lunch tros wat dadih.....yummy


then kt instruction dia suh letak 3 liter air tw....
aku nih mencarik r botol air besar kan....
kat dapur takde....jalan2 lagi terjumpa plak kat bilik mak...


terima kasih botol ECPI!!!
anda telah berjasa!


then tengok instruction lagi....
eh nak gula 100gm????

errr...cne nak sukat tuh???
pening nih....

call mak....
 'mak! cne eh nak sukat gula 100 gm??? agak2 banyak mane eh???'

aiii sampai bingung jadinye mak aku....de punya jawapan senang jew....xtahu!...hahah

aku bantai 4 sudu gula...nasib rasa ok jew!


eh tapi kan....tak dapatlah nak tunjuk hasilnya...fon btry kong....
aku xbawak charger plak tu....cehhhh.....

maafkan daku....

da......

2 comments:

ain said...

rajin anak omak...he3...;)
sbnrnye mak2 kite suke ckp mcm tu sbb die nk rase masakan anak2 die.. kat tmpt kje lak kompem die puji masakan anak2 die. x gitu? ;)

Cik Sara Aspalela said...

hehehe....agknyelah kot...
sbabnye klau kte mask sdap sket...nti de nk bwk p tmpt keje...heheh