Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

BANNER BEN ASHAARI

Assalamualaikum dan selamat pagi...eh jap dah pukul 1pm la beb....sorry tak perasan....berpeleseran kat dunia blog nih memang boleh buat orang khayal. ececeh......exaggerate je lebih nih. ok nampak banner di atas? ni adalah segmen baru dari Mr. Ben Ashaari.


  • Sila ceritakan latar belakang anda ..




  • Profesion anda sekarang ?




  • Blog favourite anda .. kenapa ?




  • Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?




  • Impian anda terhadap blog anda ..





  • segmen baru ni kiranya macam nak sort out blogger ikot negeri...aihhh tak payah aku terangkan orang dah faham kot. tajuk dah trang tang tang mudah faham.

    ok mula-mula kena ceritakan layat belakang yek. isy ni dah macam aku interview nak masuk UPSI je dulu nih. ok dimulakan langkah kanan la kita yek, emmm aku seorang perempuan! dan im proud to tell ya, aku anak sulung. hahaha...banyak advantages jadi anak sulung ni taw! and my family member sume ada 5 orang. aku ni 3 beradik jew. sume perempuan...hehehe....dah boleh kahwin okeh <----- yang sulung aje!

    and seterusnya mak and ayah aku lah. ayah aku bekerja sebagai seorang guru. mak pulak pembantu tadbir kat sekolah. (susah kalau ada mak yang awet muda, orang asik cakap mak ni akak aku jew- rase dah tua!).....hoohho

    emmm aku berumur 23 tahun , tapi 1 oktober ni baru sah 23 tahun. setakat ni tak pernah mengundi untuk pilihanraya lagi kecuali untuk pilihanraya kat kampus nih. aku dilahirkan di Hospital Besar Muar, Johor. emmm i wonder kenapa nama sume hospital mesti ada 'besar'? -abaikan statement nih.

    ok seterusnya berkenaan profesion plak? aku masih seorang pelajar. di tahun ke-3 pengajian. tahun ni aku habis belajar lah....sebenarnya 4 tahun. tapi atas perkara yang berlaku baru2 ni dah jd 3 tahun....tapi jangan salah sangka walaupun 3 tahun je, aku tetap habiskan 8 sem! aku amik course Pendidikan Khas di Universiti Pendidikan Sultan Idris. so makanya tahun depan, insyaAllah kalau ada rezeki posting tu, aku kan mengajar di sekolah menengah....owh cikgukah aku? mudah-mudahan.

    impian nak jadi cikgu yang BERDEDIKASI!



    aku pengkhususan dalam masalah pembelajaran dan masalah pendengaran.

    blog kegemaran:

    blog kegemaran pulak ye...emmm tak tentu tapi aku akan sentiasa check blog orang lain nih. tengok cara penulisan dia....antaranya blog BEN ASHAARI, FATIN LIYANA, MARIA HELENA IS GREEK HELEN, HANIS ZALIKHA, BLOG SERIUS....and macam-macam lagi....suka tengok gaya orang menulis...sebab sendiri tak sekreatif orang lain. sebenarnya banyak lagi blog yang aku suka...tapi macam tak logik pulak kalau nak senaraikan semua. sebab aku rajin nak nyinggah.

    kalau bab blog yang aku tak suka nak masuk plak???

    • blog yang berterabur susunan dia. nampak serabut
    • blog yang ada lagu aku tak kisah...tapi spoil kalau lagu sangkut2...maklumlah internet slow kan
    • blog yang owner dia dok bangga diri, puji-puji diri sendiri
    • blog yang kebanyakan isi dia dicedok dari blog orang lain. maksudnya? dia dah baca kat blog lain...bila rase menarik dia buat entry sebegitu yang sama sebijik sebotol isi lebih kurang kat blog sendiri. so aku rasa orang yang macam tu lebih baik tak payah ada blog. pada pendapat aku, takpe kalau kita tak pandai menulis, boleh improve. tapi kalau kerjanya duk cedok idea orang, umpama takde identiti.



    Impian terhadap Blog?

    • pertamanya aku harap gaya menulis aku akan semakin baik.
    • tapi dalam masa yang sama, kekalkan identiti.
    • kemudian, harapan aku supaya ada jugak orang yang sudi dan ikhlas baca apa yang aku tulis seumpama aku ikhlas menulis untuk berkongsi.
    • lastly, kumpul ramai kawan!

    ok itu sahaja setakat ini....thankz Ben Ashaari.

    ohohhoho.....

    16 comments:

    Miss Ran said...

    erk susa view blog anda...mcm ade bende ganggu..asyik scroll atas je..erkk upsi..sy pon bakal cikgu jgk

    apisv2 said...

    salam,
    mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

    apisv2 ikut negeri johor

    nadiemsharmz said...

    salam..jengok2 dr segmen BA..jom ke.....bloger klate nih.

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    missbby said...

    Salam kenal dan salam ziarah..:)

    nadiemsharmz said...

    salam..jengok2 dr segmen BA..jom ke.....bloger klate nih.

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    ewanrani said...

    ewanrani jugak blogger johor..
    mari blogger johor kite bergabung..hehe

    http://ewanrani.blogspot.com/

    Dda Ly said...

    seronoknye profession mcm kamu..mesti hari² timba pengalaman baru..:)

    meh ke rumah..
    ~saye anak selangorr!~
    keep in touch ye..♥♥♥

    Cik Sara Aspalela said...

    jom3...johor tak johor mai kte rapat2...heheh

    fRaMe+LenSeS said...

    Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

    NiSha said...

    hye,,
    santai dari blog abg ben.. kita owang Johor gak ni..
    http://heandsheloves.blogspot.com
    >NiSha<

    solo molo said...

    0rang k0lumpo datang menjengah...
    kmpg kat kmpg melayu majidee...

    yayalya said...

    sy org johor no.32 hihihi

    singgah dr blog abg ben :)

    Siti Noraisyah said...

    Singgah sini berkenalan dgn blogger2 Johor.. heheee.. ^^

    man yusoef said...

    owh daerah sebelah jela..sy org btu pahat..hehe

    Kei Seichi said...

    salam perkenalan dari orang melaka...
    datang dari belog abg ben...
    jemput la singgah ye...=)

    http://geekzster.blogspot.com/

    pRiNCe said...

    slamt berknalan..
    prince blogger kl...
    lau sudi jengukla blog sy yg buruk n newbiee ni ye...:)