Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Wednesday, April 6, 2011

StumBled Upon These PicTures! Hot!

Assalamualaikum...hehhe

sebelom saya buat proposal singgah sini dulu lah...membazir masa jap!huhuh

korang selalu tengok National Geographic tak? kalau tak selalu tengok pun mesti taw kan! suka tak tengok rancangan tu? kalau korang tak suka tengok, tak tau lah hangpa ni ada perasaan ke tak...heheh...gurau je!

kalau korang nak tahu, National Geographic ni bukan sahaja terkenal dengan keprofesionalan dorang dalam bidang photojournalism! tapi yang bestnye kan, mereka ni turut menerima gambar-gambar dari pembaca yang submit gambar yang dorang amik sendiri....so tiap hari memang editor akan pilih gambar yang terbaik lah dari pembaca....

hey...jom cekedaut!

A beautiful waterfall in the mountains of West ... air terjun di pergunungan West Virginia. sebenarnya pusaran yang korang nampak dengan jelas tu sebenarnya berpusar dengan perlahan tapi akibat exposure selama 25 saat terhasillah gambar yang sedemikian. heheh....saya tak faham sangat terma photography nih...hehhe

 A solar coronal mass ejection of March 7, 2011, ... hoh Aurora beb! selalu tengok kat tb or dalam movie je kan! aihhh bestnye!

The Yucatan Peninsula in Mexico has no rivers ...  owh gambar sangat cantik seperti di set perfileman kan! owh apa yang saya cakap ni...bahasa dah macam apa...okeh kalau korang nak taw semenanjung Yucatan kat Mexico ni takde sungai taw kat darat...i mean sungai tu bawah tanah. so macam ni lah rupa dia....cantik kan!


Busy Friday night traffic made a rainbow on the ...

A curious red fox walks along the banks of the ... ha awat musang ni nampak curious je? sebab apa taw...musang ni nampak anjing si owner gambar nih...heheh..by the way gambar ni sangat cantik kan! owhhh i love animals!



The Lethbridge Viaduct is the largest railway ... Lethbridge Viaduct adalah landasan train yang terbesar di Canada! dengan ketinggian 100 meter dan panjangnya 1600 meter!


Whenever I'm going to take a macro before sunrise ... owhhh creepy...meremang bulu roma! hehehe....orang yang amik gambar ni dia suka ambik gambar serangga dan seangkatannya pada waktu pagi...nak kacaw dorang tidur ka? heheh...dia kata susah nak cari dorang nih...kadang-kadang dia jumpa dorang ni diselaputi madu lah...kali i dia jumpa lebah yang menumpang tidur kat bunga tulip nih...alolo comelnya!

Goats, Varanasi, India  hehehe somehow ini kambing sangat cute kan...heheheh...pictures taken kat Varanasi, India.


yeahhh tu dia! tenang kan tengok gambar-gambar ni! me like!








5 comments:

cikmima said...

Phtograhpy mmg best lagi2 kalau dapat gambar yang mcm nie...

new entry:
http://cikmimagebu.blogspot.com/2011/04/kenapa-saya-suka-pakwe-saya.html

fatin_dhira95 said...

ohh comel belaka ^^
hee

aneesz said...

nice picture..btw, kambing tu looks soooo comel.hehe

Cik Cempaka said...

gambar2 yang sangat hebat, ingatkan hanya imaginasi dalam filem ja...

Cik Sara Aspalela said...

ye kambing tu memg sgt cute gn bju dye...hehehe