Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Thursday, April 7, 2011

Cantik tapi Jangan Disangka Baik...ohohoh

Assalamualaikum....meh saya nak share gambar lagi..pasal haiwan yang nampak cute and cantik je...tapi sebenarnya memang berbahaya beb! kadang-kadang dorang ni poisonous and macam-macam lagi lah! jom kita tengok budak cute mane yang bahaya sangat tu?

Pufferfish

alolo cutenyaaaa PUFFERFISH ni! awwww....nak pegang!

eh tapi bahaya taw walaupun comel....ikan ni berada di tangga kedua bagi haiwan vertebrata beracun! dasat hang nih..

takde antidote taw....dah sah-sah tak nak pegang lagik!

Slow lorises

Slow loris


ha ni ramai orang dok bela kan! tapi bahaya...satu-satunya mamalia yang beracun!

Moose

MOOSE...

nampak muka agak-agak poyo kan! uisyyy dia ni jangan bimbang dia tak beracun!

eh tapi dia ni garang okeh....akan menyerang jika diganggu...kadar manusia diserang Moose adalah lebih tinggi dari Incik Beruang serang manusia taw...

Big cats

Big cats


Cassowaries

Cassowary


bahaya sebab dia menyerang menggunakan kukunya yang tajam! beware!

Blue-ringed Octopus

Blue-ringed octopus


kalau kita terpijak je budak nih...terus digigitnya kite! bahaya owh! beracun dan tiada antidote..
erkkk...

Bears

Incik Beruang yang boleh menjadi ganaz...oiii saya baca buku cerita dulu kala dia kata kalau kena kejar boleh je buat-buat tidur....leh caye ke?

Poison dart frogs

Poison dart frog


beracun! orang asli amerika guna racun katak ni sapu kat anak panah dorang...fuyyyooo

Giant anteater

Giant anteater


ceh walaupun dia ni nampak lemah lembut dan hanya makan semut...tapi korang takkan sangka dia ni samseng jalanan!

skali tibai guna kuku...hancuss

Wolverine

Wolverine


hehehe...cite x-men ke? bahaya...dah la kuku tajam and boleh kalahkan moose and beruang...

tapi dia ni pencuri makanan tegar!

Pfeffer's Flamboyant Cuttlefish

hmmm senget-senget kepala tengok gambar nih...apakah?

Pfeffer's flamboyant cuttlefish


ha bace leklok nama budak nih...budak beracun ni...

Leopard seal

budak ni memang jahat wooo...dah la makan penguin yang cute...

dengan manosia skali dye heret masuk air...ada yang mati taw....wuwuwuwu

Gila Monsters

gila lah! nama budak nih 

Gila monster


cam biase ha...ada racun woii....apa macam-macam racun daaaa

Elephant

cik gajah yang comel....awak ni pendendam kan?

cik gajah: ye memang saya ni pendendam gajahnye...so beware lah

pesanan penaja: jangan cari pasal!

Monkeys and apes

Monkeys and apes


jika digigit, maksudnya kita ni lah yang kena gigit. bukan kita gigit dia! cehhh

boleh kena penyakit hepatitis owhhh...lagi plak kalau kena serang ngan beruk besar-besar tu ka..nayalah korang...

sakit hati lettuw tak dapat jadi manosia (sindiran pada Teori Darwin) hohho


4 comments:

cik fara said...

woww . pelikss -.-'

Cik Cempaka said...

comellll...saya suka binatang...

tapi saya takut ulat, haha

Qaseh dalia adelia said...

baru je hajat nak buat natang peliharaan haha

Cik Sara Aspalela said...

hehehe...memg comel2 kn!