Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Wednesday, February 23, 2011

CONTEST: ADA APA PADA NAMA


Halu halu semua....eh lupe
Assalamualaikum...sopan sikit ye awak tu perempuan.....kehkeh

ye begini lah ceritanya....di suatu petang yang indah lagi panas
aku baru balik dari meeting kat KHAR....panas weh bawak motor
then apa lagi balik2 terus la on9 kan...
bukak ler blog....then tengok kat shoutmix tu ada komen dari CIK EFFA
dia tulis apa taw 'u r tagged'
and i was like ??? huh apakah???clueless betul...
then singgah la blog dye...owh rupenye ad contest....


okey aku nak dedahkan nama sebenar ni...hehehe....
nama diberi SITI SARALINA
kenapa begitu???? padahal adik2 aku semua depan nur....
reasonnya adalah, aku ni anak sulung so biasalah parents cam excited sket kan kalau anak pertama...


ni konon2 time aku kecik lah...disayangi oleh makku yang awet muda...hahah

Siti - atas kehendak bapak aku
Sara - emmm maybe ni common name kot...tapi sayangnya sara ni takde dalam buku....yang dalam buku pun SARAH......
then lina plak kn...hahha...cheesy one ha....
LINA - adalah gabungan nama bapak and mak aku....

ROSLI + ZUZANA = LINA
ha tengok2 jadilah lina...yang bermaksud kelembutan gitu....hahah....
biasalah orang dulu2 kan fesyen gabung2 nama nih....tapi nasib ada makna kann...
owhhh no wonder la I have soft voice....hahaha...perasan lebey...

then kita masuk part 2 plak....NICKNAME!!!
ececeh....kalau nak cerita sal nickname nih memang aku tak banyak nickname...
adalah beberapa....still boleh kira ngan jari lagi nih....dont worry....

Cik Sara Aspalela
nama di atas ni...telah digunakan secara meluas sejak tahun lepas lagi...aku guna kat blog...kat mukabuku....
ha cmtu ah....mana datangnya aspalela tuh???
gini time form 6 dulu asalnya aku ni clas 6a3....but then aku tukar kelas....6a2
masuk2 je class tu dak2 laki panggil aku aspalela....
aku cam eh????apa sebab???
aku rasa nama aku ni cam xde kaitan ngan aspalela pun???

rupenye kemunculan aku di kelas tu serentak dengan kemunculan penyanyi veteran aspalela yang nyanyi ngan bob kat muzik2 dulu tu...
ahhh korang mesti tak kenal kan???
aku pun xkenal...bob 'mesra' tu je aku kenal...heheh...
ah jap2 aku google aspalela ngan bob ni...teringin gak nak tengok muka
owh nama beliau Aspalela Abdullah.....

Sara Exora
owkey nama sara exora plak aku guna time kat frenster dulu....
eh tapi jangan salah sangka...aku xtiru nama proton exora nun...
time tu takdak lagi proton exora tu....
sebenarnye time tu kat tv3 ada tayang cite IXORA ek....
then aku rasa cambest je nama ni...
so aku just tukar spelling jew....jadilah sara exora....
tapi musnah harapan bila proton exora kuar (sume asik tanya aku tiru nama proton tu ke????)
ceh mencabar kewibawaan aku tol lah....!

serius!!! aku tak tiru...betul punya maaa

ok next......

Miss Whateverrr
ye nama aku ni guna time kt frenster....before nama exora tu ha...
tapi after that ramai sangat guna nama ni...aku tukarlah....
xsepesel la beb kalau nama sama nih....apa orang kata.. tak exclusive??? ewahhh
ye time guna nama ni pun aku suka cakap 'whatever' dalam nada yang sangat10 menjengkelkan...
seriously...memang menjengkelkan...betul tak tipu!

MAK TIMAH GALI
owhhhh wat??? kampung kan nama tu...
hehehe...ni nama sempena aku yang suka bergosip and korek rahsia orang...
so geng aku ni dipanggil GENG MAK TIMAH GALI......
ahlinye plak MAK TIMAH PONGKES ngan apa ntah...lupa dah

antara nama lain yang merujuk pada diri aku ni adalah:
jeng jeng jeng.....

1. sara
2. along
3. lin
4. siti (uisy cikgu yg skema je panggil nama aku gini)
5. shin chan and doraemon ( katanya sebab suara aku kecik ek??)

ok lastly....emmm rasenye cik pencipta contest yang bernama Yad'z ni guna nama ni sebab apa ye???
cool and catchy kot....ala2 stylo mylo gitu....

emmm nak tag sape yek????


1 comment:

yad'z said...

dah bace.. mekaseh..^^