Welcome! :)

Assalamualaikum.

Selamat datang saya ucapkan kepada yang sudi singgah di blog ini. Anda akan nikmati pelbagai promosi hebat setiap bulan. Antara produk yang ditawarkan adalah produk kesihatan Catalyst, baju kurung moden, Naturactor original dari Jepun, dan pelbagai design bag yang menarik. Untuk maklumat lanjut boleh pm saya di FB dan singgah CSA Butik for Men & Women.

Nikmati promosi hebat bulan ini!

  • Free postage untuk pembelian combo produk Catalyst. Nikmati lebih penjimatan! Harga yang ditawarkan memang berbaloi-baloi!
  • Nikmati potongan 10% bagi setiap pembelian baju kurung moden. Free postage apabila anda share page CSA Butik for Men & Women.

Saturday, May 14, 2011

Kisah Guru Pelatih

Assalamualaikum.

hmmmm.....dah seminggu aku tak on9..huh! kenapa? sebab sekarang ni aku praktikum di kulai and duduk di rumah sewa tapi takleh pasang router wifi aku tu ha...takde line tepon daaa....so kalau malam dok ngangan je lah. takde watpe. tepat 12 malam comfirm nak tidur sebab penat sangat beb!

Apa cerita minggu ni? owh hari isnin 9 Mei tu, aku dah mula praktikum sebagai guru pelatih....hmmm apa perasaan? macam-macam jadi...aihhhh

hari pertama masuk sekolah, guru yang buat jadual waktu nak bagi waktu mengajar sampai 25 waktu untuk kami guru pelatih ni, maksudnya sama seperti guru-guru biase...adoiii aku ni bukan dah dapat gaji kak oiiii.....aiii akak ni nakal lah! padahal waktu mengajar yang sepatutnya untuk kami guru pelatih ni adalah 10-12 waktu sahaja. then cikgu tu nak bagi 18 waktu pulak...fuhhhhh sakit hati jugak lah. kenapa? sebab dia persoalkan kenapa waktu mengajar kami ni sikit sangat. nanti waktu selain dari waktu mengajar tu nak buat apa? dan berapa jam waktu bekerja kami. kak ooooo kak, kami ni hanya guru pelatih. kami belum lagi bekerja kak. tu pun akak tak faham. tak puas hati dengan kami sampai nak sindir-sindir? amboi!

mungkin dia tak faham kot...sebab dia ni bukan opsyen pendidikan pun asal-asalnya. sebab aku tanya cikgu yang grad dari uni pun dorang terkejut kalau aku dapat sampai 25 waktu! oih melampau! sampaikan ada cikgu-cikgu yang ingat kami budak praktikum ni dapat elaun...ehhh tidakkk...kami ni bergantung dengan duit ptptn je taw...yang dapat elaun tiap bulan budak maktab...kami ni tidak!

nasib lah lecturer back up...hai nasib-nasib.

kemudian, pada 20 Jun, Kembara Mahkota Johor akan singgah ke sekolah tu. makanya memanglah sangat-sangat busy! maklumlah sekolah kluster kan....

owh sekarang ni aku berada kat rumah mak andak di JB.....sepupuku, si Fatin ni bakal bertunang esok....eh lagi 10 jam 1/2 aje tinggal before secara rasminya Fatin menjadi tunangan orang. Amin....moga majlis berjalan lancar esok.

ps: aku bila pulak? KAHKAHKAH

6 comments:

Budak Botak said...

he3, semakin bz la nnti. apa2 pon selamat bertugas...

Entry terbaru -> Entry Yang Didelete Blogspot Akan Di Kembalikan Secepat Mungkin... (",)

Bro Framestone said...

bakal cikgu la nie ek...

pe2 pun bro mmg xsuka cikgu.. terutama cikgu yang berfikiran cam tu.. tue yang menjatuhkan kualiti perguruan di negara ini...

suruh die kuar dari tempurung sikit.. ke sebab dah lama jadi cikgu.. die berlemak cam tue...

sorry ek.. tp mmg ditujukan kepada cikgu tue

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

redridingbow said...

what a colorful blog! comel =)
browse2 terjumpa blog nih..
if interested jmpt join my GA =)

Cik Cempaka said...

Hai cik saraaaa

selamat berpraktikal...

lama tak jengah cik sara :)

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html